söndag 30 september 2012

Bröllop och Dop

I helgen har vi varit i Värmland för dop och bröllop. Det började med ett vackert bröllop och sen blev det dop. Lilla Joel skötte sig så bra i kyrkan.

 Alva och Saga fick se Vickan lite innan själva bröllopet :)
Morfar och Axel
 Fina brudparet och deras blomsterflicka Thea och 2 till prinsessor
 Prästen och lilla Joel
 Brudparet
 Hela ligan kusiner och brudparet
Brudparet, Joel och blomsterflickan


Vi tackar Vickan och Stefan för ett härlig kväll med god mat och ett vackert bröllop och dop <3


onsdag 26 september 2012

Blandat

Idag skickar vi ett stort GRATTIS till Thea som fyller 7 år! HIPP HIPP HURRA!

Uppdateringarna på bloggen blir ganska sällan eftersom telefonen fortfarande är trasig, men vi uppdaterar så ofta vi hinner med.

I helgen som gick sov Alva och Axel hos farmor och farfar för mamman och pappan skulle bort på middag! Det gick så klart lika bra som alltid och vi tackar farmor och farfar för hjälpen.

På tisdagarna efter dagis är vi på gympa som är på svalsta skolan. Alva och Felix gympar tillsammans och de tycker det är jätte roligt. Tisdagar är en höjdpunkt på veckan.

På fredag åker vi till Värmland för att fira Thea, döpa Joel och gå på Viktorias och Stefans bröllop. Vi åker efter lunch för att få lite mer tid med mormor och morfar.

 Vi packad upp Alvas tavla.... Men vad har hon skrivit?
Superhjälte?

söndag 16 september 2012

Vad vi gjort i veckan

Uppdatering om vad vi gjort i veckan som gått....
I fredags var vi lediga som vanligt och eftersom regnet öste ner stannade vi hemma och rensade i Alvas rum det passade bra med en hemma dag då Axel var hängig. Det visade sig att Axel hade än en gång en dubbelsidig öroninflammation som slutade med penicillin och sprucken trumhinna igen... =( Stackar lilla Axel! På fredagen pysslade vi efter vi städat klart i Alvas rum.
 Alva gjorde en fin gubbe med sitt glitterlim
 När Axel sov dukade Alva fram fika till dockan
 Tårta på kalaset
Tok-Alva som gillar sitt pannband ;-)

På lördagen var Alva hos farfar för att leka lite med Lukas som var där på besök. På eftermiddagen kom Vally och Sven hit för surströmmings premiär. Mamma och pappa smakade och tyckte det var helt ok. Vi hade en väldigt trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap! Hoppas vi kan göra det igen.

 Martin kom ut och hälsade på också och så här välkomnas han...... Stackars Martin!
 Nöjd Sven efter surströmming och snaps
 Nöjd Vally efter surströmming och mjölk
Fina tjejer <3

Idag söndag åkte vi till Nävsjön för att fiska med Martin och Emma. Vi fikade och fiskade i några timmar sen lämnade vi Martin och pappan för att de skulle få fiska vidare i lugn och ro men vi hann med att meta lite med masken vi grävde upp i fredags. Dock inget napp på det =)
Vi hade en riktigt härlig eftermiddag ute i naturen.
 Pappan sätter dit nya drag
 Mys i solen
 Härlig dag!
Fina Alva

måndag 10 september 2012

Hej alla!

Idag är det måndag och vi är hemma och tar det lugnt så förkylningen ska försvinna fort. Just nu är det väldigt mycket snor här hemma. Axel har sett hur Alva gör när hon snyter sig så nu fräser han också när man snyter honom. Inte så kraftfullt men han kan i alla fall. Blir lite dåligt med bilder eftersom mammans mobil inte har fått det nya batteriet ännu men vi uppdaterar med gamla bilder istället. I veckan som kommer har vi fullt upp. På tisdag börjar Alvas gymnastik första gången så det är spännande. På onsdag fyller Farfar Per år, Hipp Hipp Hurra och på torsdag fyller faster Elin år Hipp Hipp Hurra!

Alva har börjat på sin "nya" förskola och de verkar trivas i lokalerna även om de inte riktigt fått ordning på allt ännu men det kommer nog lösa sig fint under hösten. Axel trivs också på sin förskola och de verkar vara ute mycket vilket är skönt för barnen.

I helgen var det Tuna Marknad 2012 så på lördagen var vi på marknad nästan hela dagen. Det blåste ganska mycket så vi gick hem lite tidigare. Vi åkte Tuffiståget med Farmor och Lukas =)  Fick en varsin leksak av farmor också. Igår söndag tog vi det lugnt och grejade hemma, mamma putsade alla fönster. Efter lunch åkte vi och köpte nya inomhus gympaskor till Alva så hon har till gymnastiken.

Här kommer en härlig sommarbild från Alvas födelsedag

måndag 3 september 2012

Bilder

Vi har fått lite bilder från vår Kiruna resa i Juni så jag tänkte bjuda på några bättre sent än inte alls.... ;-)


söndag 2 september 2012

Lite mer bilder från Cypern

Här kommer lite bilder från Cypern resan. Tack till Madde som förgyllde vår resa och tog så bra hand om oss. Jag hoppas vi kommer snart igen ;-)
 Förväntansfulla påväg till Cypern
 Glada bästisar på stranden första dagen på plats
 Alva ÄLSKADE att bada i havet
 Glad liten kille som badar på stranden
 Måste vila lite från vattnet ibland
 After Beach med LOLLO & BERNIE
 Alva äter med pinnar på Hookaido
 Kockarna busar med Alva. Den har gjort en lång äggorm
 Björnshow med gudmor
 Frappe på Fresh
 Pappa med sin favorit dryck denna vecka
 Pappa och dotter
 bad, bad och bad
 mer bad
 Alva i Famagusta
Axel i Famagusta